Fukt och mögel hemma – ett stort problem

16835227-overgivet-hus-interiorI och med fuskbyggen, dålig kunskap och ett fuktigt klimat är det idag tyvärr allt vanligare med fukt och mögel i hem. Om man upplever att det är fuktigt i sitt hem, vare sig det gäller källaren eller sovrummet, är det dags att göra något åt saken, innan både huset och hälsan påverkas.

Det är vanligt att idag ha problem med fukt och mögel i hemmet. Folk blir sjuka i sina hem och boendet kan totalförstöras av detta. Det gäller att agera snabbt och försöka stå på sig, trots att det i många fall kan vara ett svårt ärende att ta sig an.

Barnen blev sjuka

Familjen Zakariasdotter/Nyman har under en lång tid varit i konflikt med sin hyresvärd angående fukt- och mögelskador i sin lägenhet. Det började med att de redan kort efter inflytt själva upplevt hälsoproblem av olika slag, och barnen har blivit sjuka, enligt Sveriges Radio. Familjen är övertygade om att det beror på fukt-och mögelskador i lägenheten, vilket hyresvärden går emot. Men när de började uppleva riktigt stora besvär som eksem fick familjen nog. Hyresvärden bekräftade då att det fanns spår av mögel i lägenheten, men hävdade att det inte var tillräckligt som upphov till deras hälsoproblem. Genom en egen undersökning fick familjen bekräftat att det fanns stora problem med fukt i lägenheten.

Beror på fuskbyggen och okunskap

På grund av fuskbyggen, okunskap och ett fuktigt klimat är det idag vanligt med fukt- och mögelskador. För hyresvärdar kan detta bli dyra historier, vilket kan förklara ovilja att hjälpa i sådana situationer. I Landskrona har till och med en hyresvärd hyrt ut lägenheter, trots att de var i så pass dåligt skick att de dömdes ut av miljöförvaltningen, skriver HD.

Här visas ett klipp från TV-programmet Sofias änglar. Familjen har ett hem fullt av fukt och mögel, en tragisk historia.