Gör trädgården höstmysig

Trädgården är något som de flesta passar på att njuta av under sommaren och årets lite varmare månader. Men med bra planering och rätt tänk kan trädgården bli minst lika trevlig att vistas i långt in på hösten.

host-tradgard

Det har blivit allt mer populärt och eftersträvansvärt att ha en trädgård och uteplats som man kan njuta i även när hösten kommer och det blir lite kallare ute. För att göra detta gäller det dock att man justerar trädgården lite och helt enkelt gör det möjligt att vistas där även när det blir mörkare och kallare. Här kan man få tips på hur man belyser trädgården på ett bra sätt för att göra den till mer av ett rum och få den upplyst under årets alla mörka månader. Men det är mer än så som måste göras för att det ska kännas trivsamt i trädgården även under hösten.

Skapat höstmysig trädgård

För att ge inspiration till höstens trädgård har Helsingborgs Dagblad hälsat på de trädgårdar som kommer att medverka i den så kallade Månskensrundan, där man får chansen att besöka riktiga höstträdgårdar. En utav trädgårdarna som man besöker har gjort ett litet skjul i trädgården av plåt som de använder som ett undangömt och vindstilla mysställe som fungerar utmärkt att sitta i även under kallare dagar och kvällar. Man har även ställt massvis av ljusstakar och ljuslyktor runt om i trädgården som man pyntat med levande ljus. I den här trädgården har man även satsat mycket på gräs i olika färger och längder. Detta för att bevara färgrikedomen i trädgården även när övriga trädgården slutat blomma och går in i vintervila.

Använder uteköket på vintern

I en annan trädgård som man besöker har man satsat på att gödsla och vattna plantorna rikligt under sommaren, vilket har lett till att de nästan är som finast nu under hösten. Man har liksom förlängt hela säsongen för att få trädgården att bli en riktig höstträdgård. Dessutom har paret som äger trädgården investerat i ett rejält utekök som gör det möjligt för dem att laga mat ute ända in på vintern. De berättar att de till och med har grillat på nyårsafton ett par gånger.