Homestyling inför försäljning

Går du i tankar om att sälja din bostad? Då finns en hel del knep du kan ta till för att locka fler köpare och kanske till och med höja slutpriset vid en budgivning – nämligen genom att använda dig av homestyling.

mäklare köpa hus nycklarTidigare har vi tipsat om knepen du kan använda dig av för att lyfta känslan i ditt hem för din egen skull, men något att ha i åtanke är att det också går att använda sig av en del smarta knep inför en försäljning. Genom att använda sig av homestyling exempelvis kan man presentera sitt hem på ett bra sätt och på så vis locka nya köpare och kanske till och med höja slutpriset om en budgivning skulle uppstå. Men då gäller det att man gjort homestylingen på rätt sätt, och det är något vi vill tipsa om hur du kan göra med inspiration från Sköna hems checklista.

Så homestylar du på enklast och bästa vis:

  1. Planera – börja inte plocka bland dina prylar utan att först ha en plan för vad och hur du vill göra. Gå rum för rum och välj vilka möbler som blir kvar och vilka som ska bort, och se om någon vägg eller liknande behöver färg eller spackel, eller rent av målas om helt och hållet.
  2. Röj undan onödiga saker – plocka bort möbler, tavlor, plantor och annat som bara tar plats och egentligen inte har ett syfte för att få bostaden att se så luftig och fräsch ut som möjligt, ingen vill till exempel komma in i ett badrum och se halvtomma schampoflaskor på badkarskanten exempelvis.
  3. Opersonligt med stil – kom ihåg att det är främlingar som ska gå på visning och dessa ska också kunna se sig själva boende här och därför är det bra att plocka bort fotografier och annat som visar vilka det är som bor här nu. Alla som kommer på visning är potentiella köpare och inte gäster i ditt hem.
  4. Städa – att komma på visning och få en känsla av hemmet är A och O för en köpare och ett bra första intryck är viktigt, glöm därför inte att vara extra noga och städa rent innan visningen så att alla rum är skinande rena.
  5. Locka köparna att köpa – syftet är att sälja din bostad så läggextra krut på att göra det hemtrevligt och välkomnande, något man kan göra med färsk frukt, snittblommor och ljus på väl valda platser.