Hur belyser du trädgården?

Våren har kommit och nog är det väl härligt. Samtidigt är det bara 45 dagar kvar tills det återigen blir mörkare, vid midsommar. Detta är ju självklart ingenting man ska fokusera på, däremot bör man förbereda trädgården så att den fungerar både när det är ljust likväl som mörkt.

Bra tips från Bygglov

I en artikel från tv4:as Bygglov här, har Mija tipsat om bra trädgårdsbelysning. Det är många bra tips och en artikel som verkligen får en att lyckas. Exempelvis lyfter Mija vikten av att se över hur mycket strömbelysning trädgården har och att man sedan planerar utifrån det eller att man tänker igenom vad man vill lysa upp – och se över möjligheterna att i så fall rikta ljuset. Läs hela för att få fler tips.

Handla på nätet

En god idé är att ta sig ut på nätet för att hitta bra belysning till trädgården. Då får du vanligtvis ett större utbud och även bättre priser. Kolla till exempel in utbudet här: http://www.lampgallerian.se/lampor/utomhusbelysning/.

Det är även bra att vara påläst vad gäller trädgårdsinredning och det bästa sättet att lära sig är ju att läsa. En bok som kan vara bra att kika på är “den hemliga trädgården”, skriven av Ronny Ambjörnsson. Denna har recenserats i Skanskan. Så här står det bland annat:

Boken är indelad i ett mindre antal tydliga kapital med rubriker som Kärlekens trädgårdar, Den hemliga trädgården, Tankens trädgårdar, Träd och människor och i stället för att under varje sådan omfångsrik aspekt stapla vittnesbörder och tankefrukter på varandra väljer Ambjörnsson bara några stycken skribenter – ibland bara en enda – som exempel.

Kika gärna in på denna artikel för bildinspiration på olika uterum.

kväll trädgård tomt